11.1.2024. – Izbori za predstavnika radnika u nadzornom odboru


Od ponedjeljka 08. siječnja do 28. siječnja 2024 godine., do 12:00 sati dopisnim putem održavaju se izbori za predstavnika radnika u Nadzornom odboru HŽ Infrastrukture d.o.o.

Kako glasati?

Poštovane kolegice i kolege, uskoro ćete na svoje kućne adrese dobiti žute kuverte u kojima se nalaze glasački listići i frankirane plave kuverte putem kojih ćete moći glasati za svog predstavnika radnika u Nadzornom odboru HŽ infrastrukture d.o.o.

Vrlo je bitno da odmah po primitku kuverte glasate i putem pošte uputite svoj glasački listić na naznačenu adresu jer će se u obzir uzimati samo listići koji pristignu do 28. 01. 2024 g.

Zašto je važan predstavnik radnika u Nadzornom odboru HŽ Infrastrukture d.o.o. ?

Izabrani predstavnik radnika u Nadzornom odboru nadzire poslovanje društva i sudjeluje u odlučivanju o pitanjima koja su za radnike iznimno važna, a posebno o pitanjima koja se tiču njihovih gospodarskih i socijalnih interesa.

Nadzorni odbor je tijelo na kojem se razmatraju sva poslovna izvješća društva, poslovni planovi i financijska izvješća o poslovanju. Nadzorni odbor daje suglasnost i na financijska zaduženja društva. Sve su to dokumenti iznimno važni za radnike jer se temeljem njih procjenjuje uspješnost upravljanja društvom i stvaraju se pretpostavke za razvojne perspektive društva i sigurnost radnih mjesta.
Putem svog predstavnika radnici mogu dobiti pravovremene informacije na temelju kojih se mogu pokretati aktivnosti u svrhu zaštite interesa radnika.

Na glasačkom listiću pod rednim brojem 1. je kandidat Zoran Maršić. Zajednički su ga kandidirali Sindikat prometnika vlakova Hrvatske, Sindikat infrastrukture HŽ-a, i Sindikat željezničara Hrvatske. Na ovaj način reprezentativni sindikati u HŽ Infrastrukturi još jednom pokazuju svoje zajedništvo s ciljem postizanja boljeg položaja radnika HŽ Infrastrukture d.o.o.

PLAKAT

Comments are closed.