Arhiva za kategoriju Obavijesti

3.2.2024. – Evo što će obnova na željeznici teška 6 milijardi eura obuhvatiti

U sljedećih četiri do pet godina plan obnoviti oko 500 kilometara lokalnih i regionalnih pruga, prioriteti su RH jedan i RH dva koridor


Darko Barišić, član Uprave HŽ Infrastrukture, kazao je na kojim se sve poveznicama velikih gradova radi i koji su prioriteti HŽ-a.

– Prioriteti su nam uvijek RH jedan i RH dva koridor, odnosno od luke Rijeke do mađarske granice te od granice Republike Slovenije do granice s Republikom Srbijom. Što se tiče kredita koji smo potpisali, cijela nam je mreža prioritet. Mreža je u stanju u kakvom jest zbog višegodišnjeg neulaganja, a plan je ulagati u cjelokupnu željezničku mrežu u Republici Hrvatskoj, tj. i na prugama koje nisu povoljne za financiranje iz EU fondova, objasnio je Barišić.

Dodao je i da je u sljedećih četiri do pet godina plan obnoviti oko 500 kilometara lokalnih i regionalnih pruga.

– Kada završi izgradnja dionice pruge na međunarodnim prugama, brzina se podiže na 160 km/h, a na lokalnim ili regionalnim na 100 ili 120 km/h. Plan je da trajanje vožnje do Splita za četiri do pet godina traje pet i pol sati. Trenutačno smo u desetljeću koje je pripremljeno za željeznicu, radimo na 27 projekata iz EU fondova, koji su vrijedni otprilike 6 milijardi eura, rekao je.

Dodao je da su krenuli s lokalnim i regionalnim prugama i njihovom obnovom te obnovom kolodvora. Iz ovog kredita planirana je obnova 30-ak kolodvora u Hrvatskoj.

– Želimo željeznicu učiniti bržom i sigurnijom, na opće zadovoljstvo svih, zaključio je.

IZVOR

No Comments

2.2.2024. – Za revitalizaciju željeznice 400 milijuna eura. Evo koje dionice idu prve u obnovu

Ministarstvo prometa stavilo je potpis na ugovor o zajmu od 400 milijuna eura sa Europskom investicijskom bankom, čime će se financirati gradnja i rekonstrukcija oko 500 kilometara lokalnih i regionalnih pruga, uz obnovu oko 30 kolodvora i željezničkih stajališta.

Neki od tih radova krenut će već tijekom ove godine, jer je već u toku raspis natječaja za izvođenje radova za oko 200 milijuna eura iz ove prve tranše, pa se dio radova planira već završiti iduće 2025. godine, a ukupni planirani financijski okvir koji se očekuje potpisati za Europskom investicijskom bankom za ulaganja u lokalne željeznice u Hrvatskoj, iznosit će 900 milijuna eura.

Kako je objasnio ministar financija Marko Primorac kao supotpisnik ovog ugovora, uvjeti zajma su izuzetno povoljni i fleksibilni – sa svakom tranšom ugovarat će se novi uvjeti kamatnih stopa, a i rok otplate će se ugovarati na isti način, sukcesivno, do maksimalno 30 godina.

Moguć je i poček od pet godina, o kojemu se također još razgovara s EIB-om, rekao je Primorac, vrlo zadovoljan ovakvom otvorenošću EIB-a.

Naveo je da je od 2001. godine ukupna alokacija EIB-a u RH bila 7,7 milijardi eura, a ovo je najveći pojedinačni ugovor.

Kako je istaknula Teresa Czerwinska, potpredsjednica EIB-a, glavni je cilj zelena tranzicija uz poticanje lokalnog i regionalnog razvoja, stoga je EIB otvoren za ovakve i druge slične projekte u Hrvatskoj.

“Ovaj je projekt najveći investicijski projekt EIB-a u Hrvatskoj od 90-ih godina, otkako je banka prisutna u Hrvatskoj, i zato je ovo velik dan”, kazala je, dodajući kako je čist i zeleni promet, a željeznica to jest, jedan od prioriteta EU.

Uz to, obnovom lokalnih pruga potiče se i socijalna kohezija jer se bolje povezuju veća regionalna središta sa slabije povezanim lokalnim sredinama.

Kako objašnjava resorni ministar Oleg Butković, glavni željeznički koridori u Hrvatskoj dio su TNT-mreže i financiraju se novcem Europske unije, samog državnog proračuna i NPOO-a, ali lokalni koridori ne mogu se financirati iz tih europskih izvora, zato je za ove manje projekte potrebna ovakva vrsta zaduženja.

Ukupno, u željeznice se planira uložiti oko 2,6 milijardi eura iz raznih izvora u “desetljeću željeznice” kojoj se Hrvatska planira posvetiti u narednih desetak godina, s obzirom da je glavna cestovna infrastruktura većim dijelom dovršena.

Od toga se računa na oko milijardu i pol eura europskih sredstava, a ostalo će osigurati hrvatska država.

– Ovo je prevažni ugovor, jer ostvarujemo ono što smo i najavljivali, da se sada okrećemo željezničkoj infrastrukturi.

Hrvatska nije mogla paralelno financirati i ceste, i luke, i zračni promet, i željeznicu, ali sada pruge postaju nužnost i krećemo u taj strateški projekt.

Sad su nam na raspolaganju zaista velika sredstva, sada smo lokalnim i regionalnim prugama nezadovoljni u kakvom su stanju, pa krećemo u te nove projekte, rekao je ministar Oleg Butković.

On podsjeća da je nedavno izmijenjena europska uredba o TNT koridorima, gdje je Hrvatska uz postojeća dva glavna koridora dobila i dodatna dva, što znači da se sve te glavne dionice sada mogu financirati novcima EU, stoga se otvorio prostor da se ovakvim zajmovima krene u rekonstrukciju lokalnih pruga.

Uz to, nabavljat će se i novi vlakovi, te slijedi desetljeće velikih investicija, najavljuje Butković.

Čelnik HŽ Infrastrukture Ivan Kršić najavljuje dionice koje prve idu u obnovu – to su pruge u Podravini, trasa Zadar-Knin, potom područje oko Karlovca, ali i trase oko Buzeta do Vodnjana itd.

– Brzo će se vidjeti efekti ovog ugovora o financiranju, jer radovi kreću već ove godine, a neki će biti i dovršeni iduće 2025.

Radi se o projektima od kojih neki ne zahtijevaju izdavanje građevinskih dozvola, pa je cijela procedura puno kraća, i odmah će se krenuti u radove, čim budu zatvoreni natječaji koji su već u toku, rekao je Kršić nakon potpisa sporazuma.

IZVOR

No Comments

15.1.2024. – Izgradnja drugog kolosijeka pruge prema Karlovcu u dvije faze! Strabag će završiti posao samo za dio koji je dokumentacijski spreman, u pripremi novi natječaj

U sklopu izgradnje i rekonstrukcije postojeće pruge, u obnovu će i kolodvor u Karlovcu. Do sada su završeni konzervatorski istražni radovi


Radovi na jednom od najvećih i najznačajnijih investicija u željeznici, oni na rekonstrukciji postojećeg i izgradnja drugog kolosijeka na dionici pruge Hrvatski Leskovac – Karlovac, idu i dalje, ali baš i ne po prvobitnom planu. Iz HŽ Infrastrukture za KAportal kažu kako se trenutno radovi izvode na osam od ukupno jedanaest etapa. 

Radi se na elektrovučnome postrojenju Mrzlo Polje, nadvožnjacima Pavučnjak, Zdenčina, Cvetković i Domagović kao i na podvožnjacima Lazina i Ribnjak te na lokaciji nerazvrstane ceste Orlovac – Ilovac.

– Ove godine planira se završetak radova, tehnički pregledi, ishođenje uporabne dozvole i puštanje u funkciju na etapama elektrovučno postrojenje Mrzlo Polje, nadvožnjak Pavučnjak, podvožnjak Lazina i podvožnjak Ribnjak, svodna cesta Orlovac – Ilovac, dok se na ostalim etapama nastavljaju radovi, poručuju iz HŽ Infrastrukture. 

U sklopu izgradnje i rekonstrukcije postojeće pruge, u obnovu će i kolodvor u Karlovcu. Do sada su završeni konzervatorski istražni radovi, a u narednom periodu očekuje od konzervatorskog odjela Karlovac odobrenje konzervatorskog elaborata. 

– Izvršen je statički pregled zgrade i zaključeno je da nema većih oštećenja nakon potresa i da nije potrebna konstruktivna obnova. Nakon odobrenja konzervatorskog odjela, Izvođač AŽD Praha kreće sa izradom tehničkog rješenja za sanaciju zgrade, poručuju iz HŽ-a.

Najavljen novi natječaj za dio pruge

Inače, ovi radovi na osam etapa, a koji se izvode u pružnom pojasu postojeće pruge kojom se redovno odvija promet, bit će odrađeni u sklopu potpisanog ugovor sa Strabagom, za ostatak dionice ide novi natječaj, potvrđuju to iz HŽ Infrastrukture za KAportal. 

Naime, podsjetimo da je projekt rekonstrukcije postojećeg i izgradnje drugog kolosijeka na dionici Hrvatski Leskovac – Karlovac zapeo u realizaciji, jer je HŽ Infrastruktura uvela Strabag u posao bez pravomoćne građevinske dozvole za projekt i za dionice pruge.

Nisu dobili tri potrebne dozvole te da naručitelj radova, odnosno HŽ Infrastruktura, kasni 300 dana s predajom ovjerenih glavnih projekata. Navodili su kako dio projektne dokumentacije sadrži značajne greške i nedostatke, ističući kako je potrebna izmjena. 

Strabag je tada zaprijetio raskidom ugovora, a ukazali su još i na jedan problem. Tvrde da su od 19. travnja 2021., kada je predana ponuda za ugovor, troškovi materijala i radne snage znatno porasli, te da početna ponuda ne odgovara stvarnim troškovima.

Austrijska tvrtka za realizaciju ovog projekta dala je ponudu od 225 milijuna eura bez PDV-a, prije nego je došlo do porasta cijena materijala. S HŽ Infrastrukturom više puta su razgovarali o korekciji cijena i naknadi gubitaka, pa Strabag procjenjuje kako je cijena projekta do sada povećana za 50 milijuna eura. Konsenzus je kasnije postignut, ali više u igri nije cijela dionica pruge. 

– Radi sigurnosti željezničkog prometa, opće sigurnosti, bržeg završetka ukupnog projekta i smanjenja troškova postignut je sporazumni dogovor s izvođačem Strabagom da se radovi na spomenutih osam etapa završe. Preostale 3 etape će se ponovno ugovoriti, poručili su iz HŽ Infrastrukture za KAportal. 

IZVOR

No Comments

11.1.2024. – Izbori za predstavnika radnika u nadzornom odboru

Od ponedjeljka 08. siječnja do 28. siječnja 2024 godine., do 12:00 sati dopisnim putem održavaju se izbori za predstavnika radnika u Nadzornom odboru HŽ Infrastrukture d.o.o.

Kako glasati?

Poštovane kolegice i kolege, uskoro ćete na svoje kućne adrese dobiti žute kuverte u kojima se nalaze glasački listići i frankirane plave kuverte putem kojih ćete moći glasati za svog predstavnika radnika u Nadzornom odboru HŽ infrastrukture d.o.o.

Vrlo je bitno da odmah po primitku kuverte glasate i putem pošte uputite svoj glasački listić na naznačenu adresu jer će se u obzir uzimati samo listići koji pristignu do 28. 01. 2024 g.

Zašto je važan predstavnik radnika u Nadzornom odboru HŽ Infrastrukture d.o.o. ?

Izabrani predstavnik radnika u Nadzornom odboru nadzire poslovanje društva i sudjeluje u odlučivanju o pitanjima koja su za radnike iznimno važna, a posebno o pitanjima koja se tiču njihovih gospodarskih i socijalnih interesa.

Nadzorni odbor je tijelo na kojem se razmatraju sva poslovna izvješća društva, poslovni planovi i financijska izvješća o poslovanju. Nadzorni odbor daje suglasnost i na financijska zaduženja društva. Sve su to dokumenti iznimno važni za radnike jer se temeljem njih procjenjuje uspješnost upravljanja društvom i stvaraju se pretpostavke za razvojne perspektive društva i sigurnost radnih mjesta.
Putem svog predstavnika radnici mogu dobiti pravovremene informacije na temelju kojih se mogu pokretati aktivnosti u svrhu zaštite interesa radnika.

Na glasačkom listiću pod rednim brojem 1. je kandidat Zoran Maršić. Zajednički su ga kandidirali Sindikat prometnika vlakova Hrvatske, Sindikat infrastrukture HŽ-a, i Sindikat željezničara Hrvatske. Na ovaj način reprezentativni sindikati u HŽ Infrastrukturi još jednom pokazuju svoje zajedništvo s ciljem postizanja boljeg položaja radnika HŽ Infrastrukture d.o.o.

PLAKAT

No Comments

6.1.2024. – Gradnja nove pruge bliži se kraju, poznato kad će sve biti gotovo

Nedavno je naguravanjem čelične konstrukcije most dosegnuo drugu, lijevu obalu Drave prema Mađarskoj. Dio je to projekta gradnje drugog kolosijeka pruge od Križevaca i Koprivnice do mađarske granice teškog oko 350 milijuna eura bez pdv-a i skuplji je od Pelješkog mosta

Sam most stajao je oko 26 milijuna eura. Većina radova na postavljanju drugog i obnovi postojećeg kolosijeka pruge na dionici dugoj 42,6 kilometra bit će dovršena do kraja godine. Očekuje se da će završni radovi biti u cijelosti gotovi u drugoj polovici iduće godine.

Brzine 160 km/h

Ugovor za izvođenje radova potpisan je 12. ožujka 2020. s tvrtkom Cengiz Insaat Sanayi ve Ticaret A. S. iz Turske. Do kraja siječnja u Koprivnici će se zatvoriti Zagrebačka ulica kod kolodvora zbog radova na pothodniku ispod te prometnice, a počinju radovi i na obnovi kolodvorske zgrade.

Izgrađen je podvožnjak Ivanečki ispod pruge kod Podravkinih silosa u Koprivnici, nadvožnjak Danica, gradi se pothodnik na Čardi koji će pješacima i biciklistima omogućiti prolazak ispod pruge prema industrijskoj zoni Danici.

“Omogućit će se postizanje brzine vlakova do 160 km/h, s ograničenjem od 150 km/h u Lepavini i 100 km/h u Koprivnici jer se na tom dijelu radi o gradskim područjima sa specifičnim ograničenjima.

Ukupna duljina dionice pruge Križevci – Koprivnica – državna granica s Mađarskom smanjiti će se sa 43,2 km na 42,6 km”, navode u HŽ Infrastrukturi.

Novi objekti na trasi pruge

– rekonstrukcija 2 kolodvora: Lepavina i Koprivnica

– izgradnja novoga kolodvora Novo Drnje

– rekonstrukcija 4 stajališta: Majurec, Carevdar, Vojakovački Kloštar i Sokolovac

– izgradnja novog stajališta Peteranec i prenamjena postojećega kolodvora Mučna Reka u stajalište

– izgradnja 7 mostova, 1 galerije i 3 vijadukata od čega je jedan prijelaz za divlje životinje

– izgradnja svodnih i paralelnih cesta uz trasu željezničke pruge.

IZVOR

No Comments