11.3.2024. – HŽ do 2028. ulaže još 14,2 milijuna eura


Gledajući željezničku infrastrukturu na području Virovitičko-podravske županije, do ožujka ove godine HŽ Infrastruktura uložila je 23,8 milijuna eura. Najznačajnije ulaganje odnosilo se na obnovu poddionice Virovitica – Pitomača kao dio pruge Varaždin – Dalj, čija je obnova vrijedna 23,5 milijuna eura.

– Već smo modernizacijom i obnovom pruge od Virovitice do Pitomače dobili brže, sigurnije i jeftinije prometovanje te kvalitetnije željezničko povezivanje, što puno znači ne samo u prometnom već i u gospodarskome razvoju Virovitičko-podravske županije. Veseli me i nastavak ulaganja na našem području, jer je bolja željeznička povezanost važan iskorak za naše poduzetnike, gospodarstvenike te brojne obrtnike i obiteljska poljoprivredna gospodarstva – naglasio je virovitičko-podravski župan Igor Andrović.

Naime, iz HŽ-a Infrastrukture najavljuju nova ulaganja na području Virovitičko-podravske županije. Do 2028. godine samo na ovom bi se području trebalo uložiti još 14,2 milijuna eura za modernizaciju pruga. Tako će se modernizirati devet željezničko-cestovnih prijelaza – kod Suhopolja, Korije, Kladara, Pivnice, Žubrice, Virovitice. Osim toga, izgradit će se mostovi na Voćinki i Vojlovici, propust kod Čačinaca. Značajna svota izdvojit će se i za obnovu dionice od Pitomače do Kloštra u duljini od 8,5 kilometara, kao i obnovu dionice Daruvar – Pčelić, za što je u tijeku izrada tehničke dokumentacije, a procijenjena vrijednost radova iznosi približno 50 milijuna eura.

IZVOR

Comments are closed.