21.7.2023. – Zajedničko priopćenje sindikata


Poštovani,

postignutim dogovorom oko sadržaja I. aneksa KU HŽ Infrastrukture jučer su okončani kolektivni pregovori započeti 26. svibnja 2023. godine. Kolektivni pregovori vođeni uz međusobno uvažavanje obiju strana što svakako donosi konkretne i dobre rezultate.

U prilog pozitivnom okončanju još jednog ciklusa kolektivnih pregovora išla je i činjenica da smo, nakon što su iscrpljene financijske mogućnosti HŽ Infrastrukture, za dodatno povećanje materijalnih prava radnika na sastanku sa resornim ministrom i predsjednikom Uprave uz posredovanje Nezavisnih hrvatskih sindikata (NHS) dogovorili potrebno povećanje financijskog okvira potrebnog za ispunjenje većine zahtjeva koje su reprezentativni sindikati stavili pred pregovaračke odbore uzimajući u obzir trenutne gospodarske okolnosti i rast troškova života u proteklom periodu.

Ovim aneksom napravljen je još jedan pozitivan iskorak u poboljšanju materijalnih prava radnika HŽ Infrastrukture.

Ovakav ishod u kolektivnim pregovorima prije svega zasluga je radnika koji su članovi reprezentativnih sindikata i koji svojim članstvom jačaju poziciju svojih predstavnika u kolektivnim pregovorima na korist svih radnika HŽ Infrastrukture.

O sadržaju samog aneksa ćemo Vas obavijestiti čim isti bude i službeno potpisan, što očekujemo najkasnije u ponedjeljak, 24. srpnja 2023. Do tada sve informacije o detaljima možete dobiti kod povjerenika reprezentativnih sindikata.

S poštovanjem,

Sindikat prometnika vlakova Hrvatske
Sindikat infrastrukture HŽ-a
Sindikat željezničara Hrvatske

PRIOPĆENJE

Comments are closed.